Despre mine

Fotografia mea
satul Danceni, r. Ialoveni, Moldova

marți, 16 aprilie 2013

Concert de binefacere la Danceni



Un  spectacol mic  pentru o cauză mare la Dănceni!

    Vineri, 05 aprilie, pe scena festivă a satului Dănceni, a avut loc un eveniment inedit. Şi nume, a fost desfăşurat un concert de binefacere pentru un caz trist, care reflectă lovitura vieţii pe care o trăieşte tînărul Tudor Cîrlan, originar din Ruseştii Noi.
Evenimentul a fost organizat de către Valentin Palancică – om de artă, coleg cu directorul Căminulu Cultural Dănceni, Petru Scripcaru. Prin prietenie şi înţelegere reciprocă au convenit să aducă nume mari din lumea muzicii Republicii Moldova pentru a realiza acest spectacol cu cauză nobilă.
Mariana Mihailă, Mariana Şura, Riki Ardezianu şi Valentin Palancică, sunt acei care au adus zîmbetul pe buze, primăvara şi multă dispoziţie bună în inima lui Tudor, cît şi a spectatorilor. Sala a devenit neîncăpătoare pentru dăncineni, mai ales că majoritatea au venit să o susţină pe Mariana Mihailă, care s-a născut în s. Dănceni şi primele ei apariţii scenice au fost chiar pe acea mică scenă a Gimnaziului “Alexandrina Rusu”. Fiind în faţa publicului, cu lacrimi în ochi interpreta, ne-a dezvăluit că,  o încearcă adevărate emoţii pozitive de retrăire a momentelor frumoase pe care le-a transpus mai apoi în versurile cîntecelor “Familia”, “Romantică”, “Dulce mamă”. Nu putem omite faptul că, în sală au fost prezente persoane politice, doamna Valentina Stratan, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care a venit cu o donaţie personală de bani şi domnul Anatolie Melenciuc, vicepreşedintele raionului, şi dumnealui cu o donaţie bănească în numele Consiliului Raional Ialoveni.
La finele concertului, domnul Primar, desigur a adus mulţumirile de rigoare organizatorilor şi invitaţilor speciali şi a promis dăncinenilor o colaborare cu V. Palancică la sărbătoarea locală Ziua Fîntînilor, Duminica Mare.
Pentru Tudor Cîrlan au fost colectaţi, în total, o sumă în mărime de aproximativ 8000 lei, bani care sînt preconizaţi pentru o operaţie de care tînărul are nevoie urgent. Din promisiunile organizatorilor, Dănceni este prima destinaţie din lanţul concertelor de caritate care v-or fi organizate pe parcursul anului în diferite localităţi.
Aducem mulţumiri Administraţiei Publice locale, directorului Căminului Cultural şi celor care s-au implicat pentru realizarea concertului. Nu în ultimul rînd îi dorim sănătate lui Tudor Cîrlan şi sperăm ca societatea noastră să fie mai receptivă la problemele celor din jur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dragostea nu are vârstă...

 La  23 februarie 2024, în ajun de Dragobete, în incinta Casei de Cultură Dănceni s-a organizat un eveniment de suflet pentru persoanele cu ...