Despre mine

Fotografia mea
satul Danceni, r. Ialoveni, Moldova

luni, 22 ianuarie 2018

Practici letone pentru Raionul Ialoveni


În urma participării la trainingul  „PR-ul bibliotecii”, desfășurat de IREX Europe în cadrul Educației Mediatice la bibliotecă, 10 bibliotecari din Republica Moldova, din care și dna Mariana Ursu – șefa Bibliotecii Publice „Andrei Vartic”Dănceni, în perioada 23-24 noiembrie au beneficiat de o vizită de studiu în orașul Riga, Letonia.
Prima zi a vizitei a fost dedicată preluării bunelor practici în domeniul  educației mediatice,  anume  pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5-7 ani, de la Biblioteca Națională a Letoniei.
Aici bibliotecarii au putut vizita mândria Letoniei, Muntele de sticlă sau Castelul Luminii cum mai este numită biblioteca națională, instituție care oferă servicii comunității, axate pe cultură, instruiri, petrecerea timpului liber, activități pentru copii etc.  În cea de a doua zi bibliotecarii a studiat modelul leton de promovare a bibliotecilor prin intermediul mass-mediei  la Centrul Baltic de Excelență în Media.
La finele vizitei bibliotecarii au avut ocazia să își împărtășească succesele cu ambasadorul Republicii Moldova în Letonia, dl Eugen Revenco, dar și să afle că în Letonia locuiesc circa 3800 de conaționali moldoveni.


Începând cu anul 2018, specialiștii bibliotecari, urmează să implementeze experiențele preluate, menite să eficientizeze promovarea bibliotecilor publice prin intermediul surselor media locale și republicane, să constituie birouri de PR (Public Relations) și să mențină parteneriate puternice și durabile.


 Șefa bibliotecii publice 
„Andrei Vartic” Dănceni  -  Mariana Ursu
 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dragostea nu are vârstă...

 La  23 februarie 2024, în ajun de Dragobete, în incinta Casei de Cultură Dănceni s-a organizat un eveniment de suflet pentru persoanele cu ...