Despre mine

Fotografia mea
satul Danceni, r. Ialoveni, Moldova

luni, 22 ianuarie 2018

Succese culese la bibliotecă

In s. Dănceni 14 copii și părinții acestora, dezvoltă abilități de instalare a aplicațiilor de control parental, softuri educaționale pentru preșcolari, știu să opereze cu aplicații de editare a fotografiilor, datorită participării la instruiri în cadrul Serviciului modern „Fii Conectat”, desfașurat săptămînal la Biblioteca Publică „Andrei Vartic” Dănceni.
În prezent securitatea copiilor în regim online și dezvoltarea psiho-emoțională a acestora cu un dispozitiv mobil în mînă, este un subiect foarte discutat între părinți, precum și în instituțiile de educație timpurie sau învățămînt. De aceea nevoia de informații, dar și bunele practici de folosire a unei tablete sau telefon mobil este acoperită de instruirile GRATUITE în cadrul SMB "Fii Conectat" la bibliotecă. În cadrul serviciului 14 participanți au descărcat și au operat cu aplicații educaționale: Învață animalele, Învățăm culorile, Povești și jocuri educative. Știu să gestioneze aplicații de control parental: Kaspersky parental control și Kids place. Mai mult decît atît, acești participanți v-or transmite informațiile acumulate mai departe, părinților, fraților sau prietenilor. Prin activitățile de instruire a proiectului Fii Conectat biblioteca își propune soluționarea problemei de utilizare necontrolată a smartfoanelor sau Ipad-urilor de către copii.
Dorina Onofrei, 29 ani:” Am venit sa instalez o aplicatie de control parental în telefonul fiicei mele de 9 ani. Sa fiu eu mai linistită, dar si copilul sa fie ferit de conținut murdar din Internet. Mai am și un băietel de 3 ani, care de foarte multe ori mi-a șters din telefon informații necesare. Acum cu aplicația Kids place, acest lucru nu v-a mai fi o problemă.”
Serviciul „Fii Conectat” este prestat saptaminal la biblioteca. Urmeza noi intilniri, cu noi participanti.
Mariana Ursu, Biblioteca Publică „Andrei Vartic” Dănceni. Tel. 026834381, 069751566. e-mail. dancenibp@gmail.com, bibliodanc
eni.blogspot.com, Facebook: Biblioteca Publica Danceni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dragostea nu are vârstă...

 La  23 februarie 2024, în ajun de Dragobete, în incinta Casei de Cultură Dănceni s-a organizat un eveniment de suflet pentru persoanele cu ...